Wat is silicium en wat doet het voor je lichaam?

Wat is silicium en wat doet het voor je lichaam?
1 oktober 2021 Edited 18 september 2023 5282 view(s)
Wat is silicium en wat doet het voor je lichaam?

Wat is silicium en wat doet het voor je lichaam?

Een nog vrij onbekend mineraal in Nederland is het silicium mineraal. Wat is het precies en wat doet het voor je lichaam?

Wat is silicium?

Silicium (ook wel bekend als silica of kiezelzuur) is een mineraal dat veel in de natuur voorkomt. Heel technisch: het bestaat uit één atoom silicium gebonden aan twee zuurstofatomen, namelijk chemisch siliciumdioxide (siO2). Silicium is een metalloïde wat inhoudt dat het de eigenschappen heeft van zowel metaal als geen metaal.

Silicium is in het menselijk lichaam aanwezig en de hoeveelheid vermindert hoe ouder we worden. Veel oudere mensen merken daardoor baat te hebben bij silicium inname uit supplementen aangezien zij verschillende gewrichts- en botaandoeningen kunnen hebben. Sillicium is echter niet alleen aan te bevelen bij gewrichts- en botaandoeningen. Ook mensen die een dagelijkse energieboost kunnen gebruiken en mensen die een mooie huid, stevige nagels en sterk haar willen, kunnen baat hebben bij supplementen met sillicium.

Waarom silicium toevoegen aan je supplementen inname?

Veel mensen hebben enorm veel baat bij het toevoegen van silicium aan hun supplementen inname. Het helpt bij het afvoeren van giftige afvalstoffen in het lichaam om zo gehele lichaamsvernieuwing te realiseren. Via onze reguliere voeding krijg je te weinig silicium binnen, omdat onze voeding er te weinig van bevat. Daarnaast wordt silicium uit voeding slecht opgenomen.

Het IJslandse GeoSilica gebruikt als hoofdbestanddeel het mineraal silicium in hun supplementendrankjes. Met een slok per dag krijg je al je dagelijkse hoeveelheid silicium binnen, omdat de vloeibare vorm makkelijker op te nemen is voor het lichaam. De producten bevatten 200 mg silicium per 10 ml, wat extreem hoog is in vergelijking met andere supplementenmerken. De supplementen van GeoSilica zijn 100% natuurlijk, veganistisch en worden op een duurzame wijze geproduceerd. GeoSilica haalt IJslands water verrijkt met het mineraal silicium uit de geothermische bronnen vanuit de IJslandse grond.

PURE - GeoSilica’s signature product

GeoSilica’s signature product is PURE. Het versterkende effect van dit natuurlijke product vernieuwt het lichaam van binnenuit en bevat alleen zuiver IJslands water, écht puur dus!

  • 100% natuurlijk geothermisch kiezelzuur
  • Zuiver IJslands water
  • Geen toevoegingen
  • Zonder conserveringsmiddelen
  • pH 8,5

"Dit product is geweldig. Ik verloor al mijn haar vorig jaar door een auto immuun ziekte. Mijn haar is terug gegroeid dankzij GeoSIlica’s PURE.’’ vertelt IJslander Katrín Rut.

Meer over GeoSilica

Geothermisch water is het uitgangspunt voor de producten van GeoSilica. Het mineraal silicium ontstaat wanneer water ondergronds naar beneden sijpelt en bij extreme temperaturen wordt verwarmd door de actieve vulkanen van IJsland. Van geothermisch water is bekend dat het al duizenden jaren genezende effecten heeft. Door de innovatieve productiemethoden en unieke geologische omstandigheden heeft GeoSilica het mogelijk gemaakt om pure silicium uit deze krachtig energiebronnen te halen.

Vorig artikel
Volgend artikel
Opmerkingen
Laat een reactie achter
Your email address will not be published
Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension