Tips Voor Tijdens De Zwangerschap

Tips Voor Tijdens De Zwangerschap
19 februari 2019 Edited 31 maart 2023 8939 view(s)
Tips Voor Tijdens De Zwangerschap

Hoi! Mijn naam is Emanuelle. In het nachtleven ben ik DJ en overdag houd ik mij voornamelijk bezig met natuurgeneeskunde, gezonde voeding en een wereld in harmonie en glorie. Ik ben heel blij dat mijn interesses prachtig in de essentie van Unlimited Health bij elkaar komen.

Elke maand zal ik een artikel schrijven over producten in de winkel, grappige feitjes en hoe je de producten het beste kan gebruiken. Alles vanuit eigen oogpunt, dus lees mee voor mijn ervaring en meer!

Ik wil voor deze maand wat goede tips delen voor tijdens de zwangerschap. Het lijkt wel een kleine baby boom in Amsterdam. Reden genoeg om eens te duiken in de voordelen van gezonde voeding en ontspanning tijdens de zwangerschap.

Welke kruiden kunnen je ondersteunen tijdens deze bijzondere periode en welke kruiden of voedingsmiddelen kun je beter even laten staan?

Om te beginnen is het fijn om de zwangerschap zo ontspannen mogelijk door te maken. Neem momenten rust wanneer je kan, doe leuke dingen en maak je vooral niet onnodig druk over randzaken. Meditatie, yoga en eventuele zwangerschapsmassages kunnen je helpen dieper te ontspannen en een mooie connectie te ontwikkelen met het prachtige nieuwe zieltje in jouw buik.

Je kunt de huid goed verzorgen en masseren, of met hulp van je partner met heerlijke voedende oliën als jojoba olie, argan olie of kokosolie. Ik ben zelf erg fan van jojoba olie en jojoba olie zit vol vitamine E, dat huidherstellend werkt en handig kan zijn ter preventie of vermindering van striae.

Veel water drinken is absoluut een must want door de hydratatie van het lichaam blijft de huid ook soepel en elastisch.

Ontspannen kan heerlijk zijn in bad met magnesiumvlokken of epsom zout om je lichaam rust te geven en mineralen aan te vullen. Houdt het simpel en voeg niet zomaar essentiële oliën toe, want deze kunnen te sterk zijn en verschillende effecten opwekken die je in deze kwetsbare periode liever niet opwekt.

Zwanger zijn is geen tijd om te detoxen dus let op met sterk reinigende producten als inwendig kleigebruik en groene poeders, ook met laxerende producten als castor olie en aloe vera.

Sterk stimulerende kruiden als kaneel, basilicum en zoethout dienen ook in mindere maten genuttigd te worden. Veel kruiden zijn geen probleem bij matig keukengebruik, maar vormen wel een probleem wanneer zij in hogere dosering genomen worden: bijvoorbeeld in tincturen of essentiële oliën.

Een gezond eetpatroon is zwanger of niet zwanger van groot voordeel. Om genoeg voedingsstoffen door te geven aan de kleine wordt vaak aangeraden een multivitamine te nemen. Ik ben hier echter alleen voorstander van als de verhoudingen van de vitaminen goed uitgebalanceerd zijn. Hier staat geen multivitamine, afgestemd voor zwangere vrouwen, vermeld maar wel een stel vitaminen en mineralen die zorgen dat je fysiek in je kracht kan blijven staan zonder dat teveel van jouw buffer wordt doorgegeven.

Blackstrap Molasses zit vol ijzer. IJzer is goed voor het bloed, zorgt voor de energie opwekking in de cellen en werkt mee aan een gezond afweersysteem. Naast de suiker impuls voor de koolhydraten kunnen energieniveaus worden hersteld door de opname van ijzer. Blackstrap is een zoete en smakelijke manier om ijzer in te nemen als je deze nodig hebt. Black strap melasse is ook rijk aan calcium, magnesium, koper en kalium. Dit is gunstig voor onze botten, spier, bindweefsel en het zenuwstelsel.

Ook nano ijzer kan je ijzergehalte op pijl te houden tijdens de zwangerschap. Tekenen van tekorten kunnen zijn: een bleke huid, vermoeidheid en rusteloze benen. Bij een zwangerschap kan een tekort leiden tot een kortere zwangerschapsduur.

Neem ijzerrijk voedsel en eet het in combinatie met vitamine C voor een betere opname. Spinazie voor foliumzuur en groene bladgroenten en oranje vruchten voor vitamine A. Een goede vitamine B12 is belangrijk voor de ontwikkeling van de baby in de buik, net als foliumzuur. Er is natuurlijk een waslijst aan voedingsmiddelen te vinden als je de genoemde vitaminen opzoekt op internet, dus aan te raden is een goed eetpatroon met veel groenten, fruit en pure granen, noten en zaden.

Een eiwitrijk dieet zorgt voor kracht, dus plantaardige eiwitbronnen mogen altijd aangevuld bij elke maaltijd. Denk aan hennepzaad, amandelen, chia voor ontbijt; groene bladgroenten, erwten, bonen, peulvruchten voor lunch en bijvoorbeeld quinoa, linzen en pompoenpitten voor diner.

Goede vetten kun je halen uit verse koudgeperste noten en zaden oliën, algenolie pillen en algen als spirulina. Uit eigen mening spreek ik dat ik voorkeur geef aan spirulina boven chlorella tijdens de zwangerschap. Chlorella heeft een sterk reinigende werking, waar spirulina meer opbouwend en versterkend werkt en de eigenschappen van spirulina vind ik meer passen bij de zwangerschap. Het is sowieso aan te raden om detox producten te laten tot na de periode van borstvoeding.

Gember en kamille thee zijn veilige thee om eventuele misselijkheid te kalmeren. Er zijn meer specifieke kruiden die wel tijdens de zwangerschap genomen mogen worden zonder gevaar, maar enkel een versterkend effect hebben. Framboosblad, heermoes, goudsbloem, kruizemunt, linde en wilgenroosje. Niet te veel, alles met mate maar een kopje per dag kan je goed doen!

Na de bevalling zijn er andere kruiden die het werk kunnen doen, zoals vrouwenmantel, braam, anijs en duizendblad. Deze kruiden zullen helpen bij het herstellen na de bevalling en venkel en fenegriek kunnen je ondersteunen bij borstvoeding. Prachtig dat de natuur ons zoveel biedt om mee te werken in verschillende periodes van het leven en seizoenen.

Vooral heerlijk genieten van de mooie periode en ook lekker eten waar je zin in hebt. Als je zuiver kunt luisteren naar de boodschap van de baby dan vertelt het je duidelijk wat het nodig heeft.

De komst van nieuwe zielen op aarde maakt mij zo vreugdevol. Ik wens alle krachtige vrouwen die in verwachting zijn een hele fijne, liefdevolle, gezonde en leerzame tijd toe. Laat de oerkracht spreken en de liefde vloeien.

Tot volgende maand!

Liefs,

Emanuelle

Vorig artikel
Volgend artikel
Opmerkingen
Laat een reactie achter
Your email address will not be published