Het Belang van Zuiver Water

Swipe to the left
Het Belang van Zuiver Water
Door Emanuelle 20 juni 2018 4046 keer bekeken Geen reacties

Hoi! Mijn naam is Emanuelle. In het nachtleven ben ik DJ en overdag houd ik mij voornamelijk bezig met natuurgeneeskunde, gezonde voeding en een wereld in harmonie en glorie. Ik ben heel blij dat mijn interesses prachtig in de essentie van Unlimited Health bij elkaar komen.

Elke maand zal ik een artikel schrijven over producten in de winkel, grappige feitjes en hoe je de producten het beste kan gebruiken. Alles vanuit eigen oogpunt, dus lees mee voor mijn ervaring en meer!

Deze maand wil ik het graag met jullie hebben over water. Water, onze levensbehoefte nummer 1. Water, wat voor ons in Nederland zo vanzelfsprekend lijkt maar zelfs levensbehoefte nummer 1 een probleem kan zijn voor andere gebieden ter wereld.

Wat is water toch bijzonder! Het valt uit de lucht, stroomt als rivieren, verzamelt in zee en oceaan, maakt ons schoon, voorziet ons van hydratatie en laat alles om ons heen, inclusief onszelf, samen met de zon bloeien en groeien.

Hoe zit het eigenlijk met ons drinkwater? Is dat wel zo zuiver? Als je bedenkt wat we zelf allemaal weggooien dat in het water terecht komt, hoeveel medicijnen de mens inneemt en loost, kalk en andere ongewenste hardnekkige resten die achterblijven. Waar blijft dat en hoe kunnen wij zo schoon mogelijk drinkwater verzorgen voor onszelf?

ph-waarde

Ik heb een leuk filmpje voor jullie uitgekozen van bijzondere dokter Masaru Emoto - hier doet hij een experiment met rijst, water en de invloed van intentie en aandacht. Het gaat hier om een water experiment waar hij gebruik maakt van rijst om meer visueel aan te tonen wat de veranderingen zijn van het water door bepaald gedrag en behandeling.

Ons kraanwater in Nederland is in vergelijking met andere landen van vrij goede kwaliteit, maar voordat het bij onze keuken is aangekomen moet het door zoveel reinigingssystemen, filters en buizen. Het kan niet anders dan dat zijn oorspronkelijke kracht is aangedaan door deze lange reis.

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om thuis je drinkwater hogere kwaliteit te geven. In deze blog wil ik graag een product aan het licht brengen dat ik zelf heb mogen testen op waterkwaliteit.

Dit is de Alkanatur Drops waterfilter.

ph-waarde

Een superhandige water-filterende kan. Het eerste dat mij opviel is het strakke design en compacte formaat. De kan die in vele huishoudens inmiddels te vinden is, is de Brita maar deze verwijdert enkel de kalk uit het kraanwater. Dit is natuurlijk al wat, maar inmiddels zijn er dus nog meer waardevolle mogelijkheden en biedt Alkanatur Drops nog meer voordelen.

  1. De Alkanatur Drops heeft het perfecte formaat voor op tafel.
  2. Met de filter is het mogelijk om tot 99,9% chloor, pesticiden, nitraten, zware metalen, trihalomethanen en fluor te verwijderen.
  3. Zeer gemakkelijk in gebruik. Bij het eerste gebruik moet de filter even zijn bubbels kwijt door 15 minuten onderwater te liggen. Daarna plaats je het filter pas in de kan volgens instructies van het boekje.
  4. Drie keer water door het filter doorspoelen en de kan is klaar voor gebruik.
  5. Hij loopt ontzettend snel door, zo’n drie minuten voor een volledig gevulde en gefilterde kan water.
  6. De waterfilter haalt niet alleen de kalk uit het water, het verhoogt de ph waarde naar een waarde tegen de 9.0 aan. Dit betekent dat het water zeer alkaliserend is. Bij de kan krijg je een set PH waarde-strips. Deze strips kun je in combinatie met de PH test-druppels gebruiken om de PH-waarde te testen. Je voegt 7 druppels toe aan 10-15 ml water, roert en kijkt welke kleur het water krijgt en bepaald aan de hand van de PH waarde tabel hoe alkaliserend of verzurend het water is.
  7. Het water smaakt echt bizar lekker, bijna romig als ik dat zo kan omschrijven en dat nog enigszins overkomt bij jullie. Haha! Zodra het water verandert van smaak is dit een teken dat de filter wellicht vervangen moet worden. Na ongeveer 400 liter wordt aangeraden de filter te vervangen.
  8. Ook wordt er gebruik gemaakt van geactiveerde houtskool om het water te reinigen. De houtskool is veilig om in te nemen en dient zelfs als medicijn om toxische stoffen in het lichaam aan zich te binden. Deze stoffen laat jij dan los via de ontlasting. Naast de ontkalking, ph waarde verhoging en filtering worden mineralen toegevoegd als calcium en magnesium.

Je krijgt bij de waterkan een grote bpa-vrije fles cadeau, zodat je deze kunt vullen en je waterkan weer opnieuw gevuld kan worden met vers water. Er wordt aangeraden om water binnen een dag op te drinken. De hoge PH-waarde houdt wel een aantal dagen aan maar de antioxidanten nemen af. De PH-strips zijn handig om het water regelmatig te testen, zodat je weet dat je alleen het beste mogelijke binnenkrijgt of het tijd is voor een nieuw filter!

Water is ons heilig, want zonder water kunnen wij niet overleven. Uiteraard mogen wij zeer dankbaar zijn voor het kraanwater en natuurlijk de aanwezigheid van voldoende water in Nederland. Laten wij nou juist omdat het ons zo heilig is, nog net wat meer aandacht schenken aan ons drinkwater en het nog naar een ander level kwaliteit verhogen. Water is belangrijk voor een goede en gezonde werking van ons lichaam. Water regelt de lichaamstemperatuur, is van groot belang bij de spijsvertering, houdt je huid mooi en soepel en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Per dag verlies je 2 tot 3 liter water. Het is belangrijk om dit aan te vullen door voldoende te drinken.

De Hydranome waterfles is hiervoor een perfecte aanvulling. Deze fles is BPA-vrij en houdt geen geur of smaakjes vast. De fles lekt niet en heeft een grote inhoud van 610 ml. Naast dat ik deze waterfles ook erg mooi en strak van design vind en passend bij het design van de Alkanatur Drops, is de fles extra stabiel dus voorkomt daarmee om te vallen.

ph-waarde

Een leuk detail is dat de Hydranome fles op de bovenzijde aan kan geven de hoeveelste fles van de dag je drinkt. Je kunt de bovenzijde van de fles enkel naar één zijde draaien om het aantal te veranderen zodat je je niet kunt vergissen.

Het is super interessant om je meer te verdiepen in de magie, kracht en structuur van water. Masaru Emoto is een welbekende dokter die vele interviews heeft afgelegd rondom water. Deze zijn te vinden op Youtube. Ik vind ook de water met geluid experimenten heel cool om te bekijken. We zijn tenslotte allemaal energie en alles is energie, dus er is zoveel mogelijk en nog zoveel te leren!

Laten we ons water elke dag voor inname en gebruik zegenen. Laten we elkaar herinneren aan het belang van water en laten we elkaar supporten om meer verantwoordelijkheid te nemen waar mogelijk.

Let’s flow like water!

Dank voor jullie aandacht en tot de volgende!

Spread love and be loved,

Emanuelle