Zomers toetje van de grill

Zomers toetje van de grill
3 juli 2025 Edited 11 juli 2025 61 view(s)
Zomers toetje van de grill

Zin in iets eenvoudigs en verrassends? Deze gegrilde perziken met een zoet-kruidige honing-basilicumsaus zijn het perfecte zomerdessert. Heerlijk met ijs, mascarpone of gewoon puur natuur – klaar in een paar minuten, maar boordevol smaak.

Gegrilde perziken met honing-basilicumsaus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 rijpe perziken, gehalveerd en ontpit
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snufje zout
  • Eventueel: mascarpone, Griekse yoghurt of vanille-ijs voor erbij

Bereiding:

  • Verwarm de grillpan of barbecue tot middelhoge temperatuur.
  • Meng de honing, gedroogde basilicum, citroensap en een snufje zout in een klein kommetje. Zet even apart.
  • Gril de perziken met de snijkant naar beneden, ongeveer 3–4 minuten, tot je mooie grillstrepen ziet. Draai ze om en grill nog 2 minuten op de bolle kant.
  • Bestrijk de warme perziken direct met de honing-basilicumsaus terwijl ze nog op de grill liggen, zodat de smaken goed intrekken.
  • Serveer warm met een lepel mascarpone, een bolletje vanille-ijs of gewoon zo — warm en zoet.

Tips:

  • Gedroogde basilicum heeft een sterkere smaak dan verse, dus gebruik het met mate.
  • Je kunt dit recept ook met nectarines of abrikozen maken.
  • Voor extra crunch: voeg gehakte pistachenoten toe als topping.
Vorig artikel
Volgend artikel