Nanomineralen

Swipe to the left
Nanomineralen
Door Emanuelle 11 oktober 2019 1638 keer bekeken Geen reacties

Hoi! Mijn naam is Emanuelle. In het nachtleven ben ik DJ en overdag houd ik mij bezig met kruidengeneeskunde, gezonde plantaardige voeding en een wereld in harmonie en glorie. Ik ben heel blij dat mijn interesses prachtig in de essentie van Unlimited Health bij elkaar komen.

Elke maand zal ik een artikel schrijven over producten in de winkel, grappige feitjes en hoe je de producten het beste kan gebruiken. Alles vanuit eigen oogpunt, dus lees mee voor mijn ervaring en meer!

Ik had een aantal maanden geleden een ontstoken oog, voor het eerst in mijn leven. Ik zocht naar een hulpmiddel. Een sterke kamillethee hebben we altijd in de kast maar ik vond ook: Nano Zilver. Het begin van mijn reeks aan ervaringen met The Health Factory.

The Health Factory maakt nanomineralen, deze mineralen op basis van zuiver water bestaan uit extreem kleine deeltjes die door hun kleine formaat makkelijker door het lichaam worden opgenomen dan pillen of poeders. (1 nanometer is een miljoenste deel van een millimeter.) Nanomineralen worden door de speekselklieren in de mond geïntroduceerd en kunnen hierdoor snel worden gebruikt door het lichaam. Nanomineralen zijn een goede optie als er spijsverteringsproblemen zijn waardoor de opname van vitamine en mineralen verstoord is.

Ik zal in deze blog een aantal producten van The Health Factory uitlichten en mijn eigen ervaring delen. Allereerst de Nano Zilver spray. Ik herkende een ontstoken oog en behandelde deze met nano zilver spray en nano zink spray. Binnen anderhalve dag was mijn ontstoken oog verdwenen. Ik was onder de indruk van de snelle werking.

Volgens de Health Factory gebruik je zilver uitwendig.
Op de huid: bij acne, huiduitslag en -infecties, eczeem, brandwonden, huidschimmels, koortslip, jeuk en zwelling bij insectenbeten, luieruitslag, oogontsteking, oorontsteking, spruw, (water)wratjes, zweetvoeten, etc.
In de mond: bij aften, keelpijn, mondgeur, spruw bij baby’s, als mondwater, tandvleesproblemen, etc.
Ter ontsmetting van: handen, wonden, toiletbril, telefoon, snijplank, groenten en fruit, vuilnisbak, gootsteen, schimmels in de badkamer, waterfles, aquarium, vijvers, zwemwater, etc.
Ter conservering van: etenswaren, bloemen, huidverzorgingsproducten, etc.

De nano deeltjes zilver kunnen de huid doordringen en het product bevat geen belastende stoffen. The Health Factory mag volgens Europese wetgeving niet motiveren om zilver inwendig te gebruiken, al wordt zilver al sinds de oudheid inwendig gebruikt als medicijn.

Na het herstel van mijn oog ging ik het zilver gebruiken als een gezichtsspray in combinatie met zink voordat ik mijn dagcrème aanbracht. In de ochtend en avond reinig ik mijn gezicht met een oliebasis reinigend product en daarna een spray zilver, een spray zink en wat sheabutter. Heel simpel, maar mijn huid ziet er erg goed uit. De huid herstelt enorm snel door zink.

 • Zink ondersteunt het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand.
 • Zink is goed voor de concentratie, het geheugen en houdt de geest helder.
 • Zink draagt bij tot een normaal zuur-base evenwicht.
 • Zink ondersteunt de conditie van het oog.
 • Zink helpt bij het gezond houden van huid, haar en nagels.
 • Zink draagt bij aan het proces van celvernieuwing.
 • Zink ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
 • Zink beschermt gezonde cellen en weefsels en is een antioxidant.

Je kunt verschillende mineralen van The Health Factory mixen. Alles kan bij elkaar in een glas, maar het is ook handig om te weten als je bijvoorbeeld op reis gaat en kleine hoeveelheden moet meenemen. The Health Factory heeft er zelf specifiek voor gekozen om de mineralen apart te verpakken voor langer behoud van kwaliteit, dus mixen kan, mits het binnen enkele maanden wordt gebruikt.

Niet alleen de zilver, zink en shea butter zorgen voor een goede huid. Genoeg slaap en gezond eten spelen een grote rol, maar het viel zelfs mijn schoonheidsspecialist op dat mijn huid meer egaal was. Ondervoeding kan ook een oorzaak zijn van oneffenheden, terwijl we vaker denken dat we huiduitslag hebben omdat we iets verkeerds of teveel hebben ingenomen.

Ook mocht ik de magnesium testen. Het is moeilijk te zeggen wat de dosering moet zijn per persoon, want iedereen heeft iets anders nodig. Iemand die enorm veel energie verbruikt mentaal en fysiek heeft meer magnesium nodig dan iemand die heel kalm en rustig werk heeft. Stress is een magnesium vreter en veel sporten zorgt ook voor groot verbruik van magnesium in het lichaam. Het is altijd goed om een voorraad in huis te hebben om je systeem aan te kunnen vullen.

 • Nano magnesium kan zowel in- als uitwendig toegepast worden.
 • Nano magnesium wordt opgenomen via het mondslijmvlies en is niet afhankelijk van het maag/darmkanaal voor opname.
 • Is daarom 100% biologisch beschikbaar en wordt veel sneller opgenomen.
 • Is daardoor de ideale vorm van magnesium voor mensen met spijsverteringsklachten en maagzuurremmers.
 • Nano magnesium komt direct in de bloedbaan en kan dus snel de bloed-hersenbarrière passeren.
 • Is daardoor de ideale magnesium bij klachten die zenuwstelsel gerelateerd zijn en bij zenuwaandoeningen.
 • Van nano magnesium heb je veel minder nodig dan van een magnesiumzout voor een vergelijkbaar of zelfs beter resultaat. Het belast het lichaam niet zoals grote hoeveelheden kunnen doen.
 • Nano magnesium is een elementair mineraal met een hoge trillingsfrequentie, dit zorgt voor een hoge energetische waarde.
 • Nano magnesium is 100% zuiver en vrij van hulpstoffen.
 • Nano magnesium is smaak-, geur- en kleurloos.
 • Geschikt dus voor kinderen, dieren en planten.

Waarvoor dient magnesium:

 • Nano magnesium is goed voor de leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen.
 • Nano magnesium is goed voor het behoud van sterke botten.
 • Nano magnesium draagt bij aan het proces van cel vernieuwing.
 • Nano magnesium draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme.
 • Nano magnesium ondersteunt de tanden.
 • Nano magnesium is goed voor de spieren.
 • Nano magnesium helpt om vermoeidheid te verminderen.

Bij Unlimited Health is ook een boek te koop over het gebrek aan magnesium en de relatie met gedragsstoornissen bij kinderen. Het verlies van voedingsstoffen in onze voeding door verarming van de aarde is een treurig feit. Hoe kan het dat wij onze natuur proberen aan te passen met bestrijdingsmiddelen en genetisch gemanipuleerde planten en hiermee toelaten dat onze kwaliteit van voeding zo achteruit gaat? Laten we kiezen voor biologische voeding en zuivere supplementen.

Even terug naar de spoorelementen. Ik heb zelf geboorte gegeven, een jaar geleden en mijn lichaam vroeg sterk om ijzer en zink, dit kon ik verder niet verklaren. Volgens bloedonderzoek had ik geen ijzertekort, maar op gevoel ben ik het toch gaan nemen en met groot succes.

Ijzer draagt bij tot een normale cognitieve functie, kan helpen bij vermoeidheid, draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Ijzer heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes.
Ik had binnen een paar dagen enorme effecten ervaren. Mijn energie kwam terug en mijn hoofd werd helder bijna direct na inname. Na een periode kreeg ik ook meer kleur in mijn gezicht en dit is sindsdien gebleven. Ook is mijn energie niveau stabieler.

Ik ben onder de indruk dat de ijzer zo snel wordt opgenomen. Ik heb meerdere vrouwen tijdens hun zwangerschap en na de bevalling deze nano ijzer aangeraden en heb ook van hen positieve feedback gekregen. Zij voelden zich snel, binnen enkele dagen, beter kwa energie en meer helder in hun hoofd.

The Health Factory heeft ook platina, goud en koper in het assortiment. Deze heb ik niet uitgeprobeerd, maar zeker de moeite waard om even in de mogelijke toepassingen te duiken. Een glow en shine spray met goud bijvoorbeeld! Dat klinkt chique!
Voor kno klachten is er een KNO Spray, deze gebruik ik zelf ook op basis van zink en zilver. Deze is te gebruiken als neusspray en werkt heel effectief.

Onze complete mineralenhuishouding is van belang voor het normaal functioneren van het lichaam. Bij een gebrek aan een mineraal horen klachten, maar niet alle mineralen zijn even makkelijk aan te vullen. Laat je dus goed voorlichten door een arts en laat goed onderzoeken waar jij tekorten hebt. Gevarieerd eten, goede vetten, zuiver water, genoeg rust en regelmaat zijn kernwaarden.

Naast de bovengenoemde mineralen zijn er nog meer gewenste mineralen die het lichaam ondersteunen, voorbeelden hiervan zijn calcium, fosfor en kalium. Ook andere spoorelementen als jodium, selenium, mangaan, molybdeen en chroom zijn nodig om het lichaam gezond te houden. Heb jij je wel eens verdiept in mineralen en spoor elementen? Er gaat nog een hele wereld voor ons open. Sommige spoorelementen worden minder goed opgenomen door organische zuren uit granen en peulvruchten of bijvoorbeeld door koffie en thee.

Ijzer uit plantaardige bron wordt bijvoorbeeld weer beter opgenomen in combinatie met vitamine C en voor de opname van calcium is vitamine D nodig.

We gaan het herfstseizoen in en ik heb de eerste vrienden al gezien met een verkoudheid, dus zorg in deze wisseling van seizoen extra goed voor jezelf. Wat extra warmte en versterkende kruiden, een rustige yoga practice en fijne muziek. Haal alvast een kno spray per persoon in huis (om geen bacteriën te delen via de neusspray) en een echinacea tinctuur voor in de thuisapotheek.

We zijn in de zomer volop naar buiten getreden en nu is het tijd om ons weer wat meer te beschermen, onszelf te ondersteunen in de verandering van het seizoen. De bladeren veranderen van kleur en meer warmte zoeken we op in huis en met vrienden. Het is knus binnen en mooi buiten, met goud en gevallen bladeren.

Ik wens jullie een fijne herfst in een sterk lijf!

Liefde,

Emanuelle