Detox je lichaam voor meer energie & vitaliteit

Swipe to the left
Detox je lichaam voor meer energie & vitaliteit
Door Anne-Fleur 7 januari 2022 301 keer bekeken Geen reacties

De feestdagen, mét veel eten en drinken, zijn weer voorbij. Daarom is het nu de tijd om je lichaam een reiniging te geven voor meer energie en vitaliteit. Deze blog staat daarom in het teken van detoxen (ofwel, reinigen) met producten van Global Healing. Dit bedrijf uit de VS staat onder begeleiding van dokter Group.

DARMREINIGING

Waarschijnlijk heb jij ook tijdens de feestdagen weer lekker gegeten en gezondigd. Dus hoe zou het zijn om je darmen een handje te helpen om dit te reinigen? Zie het als een reset om vanuit daar weer op te bouwen.

Voor de darmreiniging hebben we de Global Healing Darm Detox Kit. Bij de kit zit een uitgebreide handleiding om je zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens deze reiniging.

Via onderstaande link kom je op een interessante video van dokter Group. In deze video vertelt hij meer over de darmreiniging:

https://www.youtube.com/watch?v=Dl4vrtJ_daM

LEVERREINING

De lever wordt beschouwd als de belangrijkste klier voor het instandhouden van onze gezondheid.

Waarom? Simpel gezegd kan je zeggen dat de lever zijn uiterste best doet om alle schadelijke stoffen die in ons lichaam komen weer onschadelijk te maken. Je begrijpt dat dit een 24/7 taak is. Schadelijke stoffen krijg je niet alleen via de voeding binnen maar ook bijvoorbeeld via verflucht, uitlaatgassen en rook.

Lief zijn voor je lever is dus belangrijk! Als je lever niet goed functioneert, heeft dat vroeg of laat invloed op je energie en vitaliteit.  

Gelukkig is er veel aan te doen. Welke leeftijd je ook hebt. Het is nooit te laat om te beginnen met goed voor jezelf, en in dit geval, je lever te zorgen.

Een goede start is de Global Healing Leverreining Kit. Ook bij deze kit zit een uitgebreide handleiding om je zo goed mogelijk te ondersteunen.

Als extra zou je ook onderstaande video kunnen bekijken. Hier geeft dokter Group persoonlijke tips om je lever te reinigen:

https://www.youtube.com/watch?v=YI_XlHokmHk&ab_channel=Dr.Group

FOOT PADS ALS EXTRA ONDERSTEUNING

Terwijl je heerlijk licht te slapen en je lichaam alles aan het opruimen is, kan je overwegen de detox foot pads te gebruiken. Deze Detox Foot Pads zijn namelijk speciaal ontworpen om gifstoffen, chemicaliën en giftige metalen uit het lichaam te trekken. Dit gebeurt door het stimuleren van reflexpunten op de onderkant van de voeten.

Kijk de volgende dag eens hoe de foot pads eruit zien……  Schrik niet, dit is normaal. Zelfs de meest gezonde mensen zullen, net als jij, een donkere kleur zien op de pads. Je kan dit beschouwen als een goed teken want je lichaam heeft weer heel wat losgelaten…. ;-).

LET OP!

Wellicht overbodig op te merken maar het is natuurlijk niet zo dat een detoxpilletje of foot pad je meteen volledig reinigt. Het gaat om het gehele plaatje. Beter gezegd, het gaat om een bepaalde manier van leven. Aan jou de keuze hoe je dat wilt doen.

Onderstaande tips kan je meenemen om je detox extra te ondersteunen. Sommige zijn voor de hand liggend maar doe je ze ook?  

 1. Het menselijk lichaam bestaat voor gemiddeld 60 % uit water. Voldoende water drinken van een goede kwaliteit is daarom geen overbodige luxe.

Voor goed gefilterd water zou je kunnen denken aan Alkanatur of het Adya Water systeem.

 1. Verminder je inname van geraffineerde suikers. Dus laat de koekjes en dropjes even staan. Neem daarvoor in de plaats vers fruit en groenten. En als het even kan, biologisch. Hierdoor bespaar je je lever het “opruimen” van pesticides.
  Je vindt inspiratie voor een reinigend dieet op de webpagina van dokter Group:

https://globalhealing.com/pages/body-cleansing-diet

 1. Verminder je inname van cafeïne en cacao. Cafeïne en cacao zijn goede oppeppers. Soms erg handig maar op deze manier voel je minder goed wat je lichaam daadwerkelijk nodig heeft.
 2. Laat je alcoholversnaperingen even staan. Iedereen weet dat je je fitter voelt als geen alcohol drinkt.
 3. Geef je lichaam zoveel mogelijk rust en zo min mogelijk stress. Als je je moe voelt, doe dan een stapje terug en ga op tijd naar bed.
 4. Blijf niet de hele dag liggen of zitten maar ga ook minimaal een half uur wandelen in de buitenlucht. Bewegen en natuurlijk licht zijn ook belangrijk voor je welzijn.
 5. Wat je ook kan overwegen zijn klysma’s. Hiermee kan je je darmen helpen te reinigen.
  Voor meer informatie en de 2 soorten die wij aanbieden, zie de PRL Enema Bucket en de MDi Klysma Reining Set.
 6. Mocht je meer willen leren over gezond leven, bekijk dan het youtube kanaal van dokter Group:

https://www.youtube.com/channel/UCUYI_ovPG0xO3mCjVCWvcbA

WEES LIEF…

…voor jezelf! Het heeft geen zin om jezelf of je lichaam te pushen. Doe de detox stap voor stap en voel wat goed voor jou is.

Elk lichaam reageert anders. Wanneer je gaat reinigen, zou het kunnen zijn dat je je wat moe en grieperig gaat voelen. Dit is niet raar maar wel goed om in de gaten te houden.

Mocht je bovenstaande detox kits een te grote stap vinden dan kan je ook rustig beginnen met de Body Cleanse Starter Kit.

En diegene die de smaak te pakken heeft na bovenstaande reinigingen, kan ook het 21-daagse immuun systeem programma van dokter Group uitproberen:

https://www.youtube.com/watch?v=2MR1AFVzeIY&ab_channel=Dr.Group

!! BELANGRIJK !!

Deze blog is alleen om je te informeren in de detox mogelijkheden. We adviseren je óók je eigen onderzoek te doen en goed te luisteren naar je lichaam. Je kan eventueel ook nog je arts raadplegen; zeker als je medicatie gebruikt.