Cheezy Boerenkool Chips
Boerenkool heeft weinig calorieën, en bevat veel vezels en geen vet. Het vitamine C gehalte
promoot een gezond immuunsysteem. Daarom is boerenkool chips de
perfecte gezonde snack!
Ingrediënten:
- 1 grote krop boerenkool
- 1 kop cashewnoten, een nachtje (of 8 uur) geweekt in zuiver water
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- ½ theelepel mosterdzaad
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel Himalaya zout
- venkelzaad
- ¼ kop zuiver water
Bereidingswijze:
Stop alle ingrediënten
behalve de kool en de venkelzaadjes in de blender en mix tot een fijn
sausje. Voeg indien nodig nog wat extra water toe. Verwijder de harde
stelen van de boerenkool en scheur in stukjes. Giet de saus erover en
masseer de saus erin. Sprenkel de venkelzaadjes erover heen. Spreid
de boerenkool goed uit op één of meerdere laden van de
droogoven
voorzien van een paraflexx
sheet
. Droog in de droogoven op 40˚C gedurende 6-8 uur of tot
waneer ze krokant zijn.