We krijgen veel vragen over onze Irish Moss producte. Irish Moss (ook seamoss genoemd) zijn zeeplanten die ook bekend staan als algen of zeewieren. Er zijn meer dan 20.000 soorten zeewier en ongeveer 10 verschillende soorten die worden aangeduid als Irish Moss. Irish Moss wordt vaak gevonden in dikke tapijten op rotsachtige oevers en is een verzamelnaam voor carrogeen zeewieren.
Wild Irish Seaweed Biologische Irish Moss/Carrageen Leaves 40 Gram
Met delicate bladeren en een dieproze kleur heeft Irish Moss een lange geschiedenis in de westerse keuken. Het is een goed geleermiddel dat geschikt is voor zowel desserts als hartige gerechten.
Biologisch zeewier uit de ongerepte, voedingsrijke wateren van de Atlantische Oceaan. Duurzaam geoogst als het in het seizoen is en gedroogd met behulp van de modernste droogsystemen om een optimaal voedingsprofiel te garanderen.
Wild Irish Seaweed Biologische Irish Moss/Carregeen Leaves 40 Gram
Met delicate bladeren en een dieproze kleur heeft Irish Moss een lange geschiedenis in de westerse keuken. Het is een goed geleermiddel dat geschikt is voor zowel desserts als hartige gerechten. Het wordt met de hand geoogst waar het net boven de wortel wordt gesneden om de hergroei van de algen te verzekeren.
Andere namen: Carragheen, Carraigin, Mastocarpus stellatus.
Type: Rode algen
Smaak: Licht zoet met een intense smaak van schaaldieren.
Textuur: Heeft een aangename bite als het zachtjes wordt gekookt. Gladde, lichte textuur in sauzen en gelei.
Wild Irish Seaweeds oogst al meer dan 100 jaar wild biologisch zeewier uit het westen van Ierland. Al ons zeewier is afkomstig uit de ongerepte, voedingsrijke wateren van de Atlantische Oceaan. We gebruiken duurzame oogstmethoden om ervoor te zorgen dat ons zeewier de komende generaties zal regenereren.
We oogsten ons zeewier alleen als het in het seizoen is, waarmee we zorgen voor een optimaal voedingsprofiel. We testen al onze oogstgebieden op waterkwaliteit en we drogen ons zeewier met behulp van ultramoderne droogsystemen zodat het voedingsprofiel intact blijft.
Alle mineralen die mensen nodig hebben, waaronder calcium, natrium, magnesium, kalium, jodium, ijzer en zink, zijn in voldoende hoeveelheden aanwezig. Bovendien bevat zeewier veel sporenelementen. Het bevat ook vitamines zoals vitamine A (in de vorm van bètacaroteen), B1, B2, B6, niacine, vitamine C, pantotheenzuur, foliumzuur en sporen van vitamine B12.
Wild Irish Seaweed Biologische Irish Moss/Carrageen Leaves 40 Gram | ||
---|---|---|
Inhoud | 50 Gram | |
Land van herkomst | Ierland | |
Ingrediënten | Biologische Irish Seaweed Irish Moss/Carrageen | |
Allergenen informatie | Dit product is 100% natuurlijk en kan wat gruis of schelpen bevatten. Indien gevonden in de verpakking, verwijder en was het zeewier voor consumptie. Aan dit product word geen zout toegevoegd. Het zoutgehalte is komt van natuurlijk voorkomende sodium. | |
Toepassing | Om te rehydrateren: laat gedurende 5 minuten weken in koud water met een beetje zout. Gezouten: zout grondig afwassen voor gebruik Vers: Voor gebruik grondig spoelen Gel: Laat ongeveer 10-20 minuten sudderen in melk of water, zeef voor gebruik. KOOK INSTRUCTIES: Voor het beste resultaat ongeveer 10 minuten laten sudderen voor het eten (niet langer dan 30 minuten). Voor een stijve gel is het mogelijk om iets langer te laten sudderen. Past goed bij: citrus, azijn, gember, honing Koken/stomen in pastasauzen, met rijst/risotto, stoofschotels, pasteitjes en kroketten. Toegevoegd aan salades. Bindmiddel Sauzen en soepen, gelei, mousse en blancmange. Of crunch de bladeren en sprinkle ze over gebakken aardappels, pizza's, pasta's en salades. | |
Extra Informatie | false | |
Waarschuwingen | false | |
Bewaaradvies | Koel en droog bewaren. | |
Portie | Portie per Verpakking | - | |
Voedingswaarde | Hoeveelheid per Portie | Hoeveelheid per 100g |
Energie | ~ | 903kJ (215 kcal) |
Vetten | ~ | 0.5 gr |
waarvan verzadigd vet | ~ | 0.2 gr |
Koolhydraten | ~ | 47.3 gr |
waarvan suikers | ~ | 0.1 gr |
Eiwitten | ~ | 13.2 gr |
Vezels | ~ | ~ |
Zout | ~ | 2.8 gr |