Original Superfoods Irish Moss 200 Gram
Irish Moss is neutraal van smaak en kleur en een multifunctioneel verdikkingsmiddel, een bindmiddel in smoothies, soepen, taarten, ijs, enz. Irish moss bevat 75% van alle aminozuren die je nodig hebt en is een bron van selenium, koper, jodium, zink, molybdenum. Nutrient rijk, laag in koolhydraten en vetten, verzadigd en toch licht verteerbaar is het een aanvulling voor bijna elk dieet.
Natuurlijk gegroeid
Deze Irish moss groeit in zijn natuurlijke omgeving, de oceaan, en is zeer geschikt als gezond verdikkingsmiddel. Er wordt geen gebruik gemaakt van machines, bassins, tanks, containers en/of massaproductie. Het is Wild-crafted en wordt met de hand geoogst en daarna in de zon gedroogd. Doordat het een natuurlijk product is en afhankelijk van veel factoren zoals weersomstandigheden, jaargetijde, golfslag en handwerkzaamheden kan de Irish moss in kleur, grootte, vochtigheid en bindingscapaciteit variëren. Tijdens het droogproces komen er natuurlijke zouten uit de Irish moss. Hierdoor hoeft er geen extra zout aan toegevoegd te worden.
Irish moss gedijt het beste in de oceaan met veel stroming en de juiste temperatuur. Het wordt daardoor steviger en produceert meer carrageen. Dit is een natuurlijk en gezond carrageen, niet te vergelijken met de fabrieks-carrageen dat in veel producten gebruikt wordt. Als het product rijk aan carrageen is kan het in sommige gevallen een langere weektijd nodig hebben dan aangegeven.
Irish moss bereiden
Irish moss kan, afhankelijk van waar je het voor wil gebruiken, 3 tot 5,5 keer zijn eigen volume aan water opnemen tijdens het weken. Vervolgens kan het in de blender door zijn hoge bindcapaciteit nog een veelvoud aan water opnemen. Daarom is het zeer geschikt voor een dikke paste zoals in taarten, ijs en pudding. Door aan de paste meer water toe te voegen kan je ook een dunnere substantie maken, geschikt voor smoothies, soepen en sauzen. Irish moss vereist een goede krachtige blender waardoor de substantie stevig, glad en egaal wordt. Met een minder goede blender in huis kan je wat meer water toevoegen, een minder egale substantie maken of het als whole food gebruiken in je eten. Een geweldig truc is om aan het einde van je week tijd citroensap toe te voegen, daardoor krijgt het een heerlijke frisse smaak en geur.