The Ferment Company BioStarter Waterkefir 3x 5gr Sachets

Waardering:
80% of 100

Waterkefir is gemakkelijk te maken met onze kefirstarter! Daarmee maak je een bruisende en verfrissende drank, welke helemaal zuivelvrij is.

Niet op voorraad
€ 10,25
U ontvangt 10.25 punten. 10.25 punten = € 0,31
  • Gratis verzending vanaf €50,- (NL, BE, DE)
  • Morgen in huis (bestel voor 17:30)*
  • Afhalen op PostNL locatie (NL & BE)
  • Klantenservice +31 (0)206701705
  • Betaalgemak Bestel nu, betaal achteraf (NL)
  • Klanten geven Unlimited Health een 9,1/10
  • Profiteer van korting met spaarpunten

The Ferment Company BioStarter Waterkefir 3x 5gr Sachets

Waterkefir is gemakkelijk te maken met onze kefirstarter! Daarmee maak je een bruisende en verfrissende drank, welke helemaal zuivelvrij is.

Wat je nodig hebt:

  • 1 sachet waterkefirstarter bio ferment
  • 1 liter water op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels rietsuiker (Gebruik geen kokossuiker, ahornsiroop of honing, omdat deze de groei van de kefirbacteriën kunnen remmen)
  • 2 vijgen
  • 1 weckpot, of 1 glazen pot afgedekt met filterpapier en een rubberen band of elastiek
  • 1 lepel van plastic, hout of rvs

Voor de eerste keer waterkefir maken:

  • Neem een grote weckpot en los 2 eetlepels suiker op in 1 liter water op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de pot niet helemaal vol is omdat het volume kan toenemen gedurende het fermentatieproces.
  • Voeg 1 sachet waterkefirstarter toe en roer deze voorzichtig met een lepel tot het poeder volledig is opgelost.
  • Voeg 2 gedroogde biologische vijgen toe.
  • Sluit het deksel van de weckpot of bedek de glazen pot met een koffiefilter en bevestig het met een elastiek. Laat het staan op kamertemperatuur gedurende minimaal 24 uur en maximaal 48 uur, zodat het kan fermenteren.
  • Na 24-48 uur is de waterkefir klaar! Je kunt het zo drinken. In de koelkast kun je het 2 weken bewaren in een gesloten of afgedekte pot. Bewaar 1 kleine kop waterkefir (200ml) om opnieuw een pot waterkefir te maken.

Nogmaals waterkefir maken:

  • Neem een grote weckpot en los 2 eetlepels suiker op in 1 liter water op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de pot niet helemaal vol is omdat het volume kan toenemen gedurende het fermentatieproces.
  • Voeg een kleine kop (200ml) van de eerder gemaakte waterkefir toe en roer het goed door de het water. De beste resultaten worden verkregen met waterkefir die niet langer dan 2 dagen in de koelkast is bewaard.
  • Voeg 2 gedroogde biologische vijgen toe.
  • Sluit het deksel van de weckpot of bedek de glazen pot met een koffiefilter en bevestig het met een elastiek. Laat het 24-48 uur staan op kamertemperatuur zodat het kan fermenteren.
  • Na 24-48 uur is de waterkefir klaar! Je kunt het zo drinken. In de koelkast kun je het 2 weken bewaren in een gesloten of afgedekte pot. Bewaar 1 kleine kop waterkefir (200ml) om opnieuw een pot waterkefir te maken.

Hoe weet je of de waterkefir klaar is:

Afhankelijk van de temperatuur van de kamer waar je de waterkefir laat fermenteren zal de waterkefir na 24 tot 48 uur klaar zijn. De beste manier om hierachter te komen is het te proeven en te kijken of je het lekker vindt. Sommige mensen houden van de zoetere smaak van waterkefir die 24 uur gefermenteerd is, terwijl anderen meer houden van de scherpe smaak van kefir dat 48 uur gefermenteerd is.

Als het erg warm is kan de kefir zelfs nog sneller klaar zijn. Controleer je waterkefir na 12 uur en als deze goed smaakt kun je stoppen met fermenteren en de kefir in de koelkast zetten.

TIP! Open de weckpot voorzichtig. Gedurende het fermentatieproces produceren de kefirbacteriën een koolzuurrijke drank. Hoe beter de pot gesloten is, des te meer koolzuur wordt geproduceerd. Open de pot voorzichtig wanneer de waterkefir klaar is omdat de waterkefir kan schuimen vanwege opgebouwde druk die vrijkomt.

Wordt het poeder ook kefir korrels, of blijft het poeder?

De starters van The Ferment Company blijven poeder en worden geen korrels.

Wel kun je met de poeders doorfermenteren. Niet onbeperkt zoals bij korrels maar wel zeker 10 keer met kefir en yoghurt en zeker 9 keer met waterkefir. Het voordeel van de poeders in sachets is dat je deze niet hoeft te voeden en verzorgen/wassen/zeven en dat je makkelijk kunt afwisselen met diverse soorten (plantaardige) melk en sappen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
The Ferment Company BioStarter Waterkefir 3x 5gr Sachets
Inhoud25 Gram
Land van herkomstNederland
IngrediëntenBiologische bruine rietsuiker, gevriesdroogde water kefir micro-organismen: Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces.
Allergenen informatiefalse
ToepassingMet onze waterkefir starter kunt u nu zelf gemakkelijk verse en authentieke waterkefir bereiden.
BewaaradviesKoel en droog bewaren.
Portie | Portie per Verpakking5 Gram - 5
VoedingswaardeHoeveelheid per PortieHoeveelheid per 100g
Energie80.90 kJ (19.35 kcal)1618 kJ (387 kcal)
Vetten0.0 gr0.0 gr
waarvan verzadigd vet0.0 gr0.0 gr
Koolhydraten4.99 gr99.68 gr
waarvan suikers4.98 gr99.60 gr
Eiwitten0.02 gr0.22 gr
Vezels0.0 gr0.0 gr
Zout