Original Superfoods Irish Moss Green 150 Gram

Natuurlijk gegroeid Irish Moss (Eucheuma Cottonii) gegroeid in de wateren van de Atlantische Oceaan van St. Lucia. Rijk aan eiwitten, antioxidanten, vitaminen en mineralen waaronder jodium, ijzer, calcium en magnesium.

Niet op voorraad
€ 12,95

Lees alles over irish moss in ons blog artikel!

U ontvangt 12.95 punten. 12.95 punten = € 0,39
Vinkje: Morgen in huis (bestel voor 22:30)
Vinkje: Gratis verzending vanaf €45
Vinkje: Profiteer van korting met spaarpunten
Vinkje: Klantenservice +31 (0)206701705

Original Superfoods Irish Moss Green 150 Gram

Natuurlijk gegroeid Irish Moss (Eucheuma Cottonii) gegroeid in de wateren van de Atlantische Oceaan van St. Lucia.

Irish Moss (Seamoss) zijn zeeplanten die ook bekend staan als algen of zeewieren. Er zijn meer dan 20.000 soorten zeewier en ongeveer 10 verschillende soorten die gewoonlijk worden aangeduid als Seamoss of Irish Moss, die in West-Indië worden gebruikt voor de bereiding van dranken, voedsel en cosmetica.

Irish Moss staat bekend om zijn hoge voedingswaarde en bevat eiwitten, antioxidanten, vitaminen en mineralen waaronder jodium, ijzer, calcium en magnesium. Het wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en als basis voor ijs, chocolade, gelatine en pudding. Het wordt ook gebruikt in tandpasta, cosmetica (shampoo, zeep en huidcrèmes) en medicijnen.

Wat is het verschil tussen Red, Green en Gold Irish Moss?

Red en Green Irish Moss worden in de schaduw gedroogd om hun natuurlijke kleur, smaak en fytonutriënten te behouden. Ze hebben een sterke oceaansmaak. Gold Irish Moss wordt gedroogd in direct zonlicht, waar het zijn natuurlijke kleur en een deel van de sterke oceaangeur en -smaak verliest. Het zit nog steeds boordevol met alle voedingsstoffen en heeft de voorkeur bij gebruik als verdikkingsmiddel in voedsel.

Original Superfoods Irish Moss Green 150 Gram
Inhoud150 Gram
Land van herkomstSt. Lucia
IngrediëntenIrish Moss
Allergenen informatie-
ToepassingIrish Moss is een ideaal bindmiddel voor soepen, smoothies, shakes, lassies. Het kan ook gebruikt worden als geleermiddel in rauwe taarten en gebak of kan toegevoegd worden aan salades. Spoel de Irish Moss goed af met water en laat het ongeveer 4-24 uur weken in lauwwarm water. Vervolgens kunt u er een gel/geleermiddel van maken door het met water in de blender te doen zodat er een smeuige gel ontstaat, laat dit nog 1 uur rusten.
Extra Informatiefalse
Waarschuwingenfalse
BewaaradviesKoel en droog bewaren.
Portie | Portie per Verpakking-
VoedingswaardeHoeveelheid per PortieHoeveelheid per 100g
Energie~~
Vetten~~
waarvan verzadigd vet~~
Koolhydraten~~
waarvan suikers~~
Eiwitten~~
Vezels~~
Zout~~