Wild Irish Seaweed Biologische Kombu Leaves 40 Gram
Een van de belangrijkste zeewieren in de Japanse keuken, kombu is veelzijdig en heerlijk. Kombu is rijk aan umami, de vijfde menselijke smaak, die andere ingrediënten subtiel versterkt.
THT 19 Januari 2025
Wild Irish Seaweed Biologische Kombu Leaves 40 Gram
Een van de belangrijkste zeewieren in de Japanse keuken, kombu is veelzijdig en heerlijk. Kombu is rijk aan umami, de vijfde menselijke smaak, die andere ingrediënten subtiel versterkt.
Andere namen: Oarweed, tangle kelp, sea ribbon, leathrach coirrleach.
Type: Bruine algen.
Smaak: Een hartige, zeesmaak met hints van rook.
Structuur: dikke, vlezige consistentie met een lichte beet.
Wild Irish Seaweeds oogst al meer dan 100 jaar wild biologisch zeewier uit het westen van Ierland. Al ons zeewier is afkomstig uit de ongerepte, voedingsrijke wateren van de Atlantische Oceaan. We gebruiken duurzame oogstmethoden om ervoor te zorgen dat ons zeewier de komende generaties zal regenereren.
We oogsten ons zeewier alleen als het in het seizoen is, waarmee we zorgen voor een optimaal voedingsprofiel. We testen al onze oogstgebieden op waterkwaliteit en we drogen ons zeewier met behulp van ultramoderne droogsystemen zodat het voedingsprofiel intact blijft.
Alle mineralen die mensen nodig hebben, waaronder calcium, natrium, magnesium, kalium, jodium, ijzer en zink, zijn in voldoende hoeveelheden aanwezig. Bovendien bevat zeewier veel sporenelementen. Het bevat ook vitamines zoals vitamine A (in de vorm van bètacaroteen), B1, B2, B6, niacine, vitamine C, pantotheenzuur, foliumzuur en sporen van vitamine B12.
Wild Irish Seaweed Biologische Kombu Leaves 40 Gram | ||
---|---|---|
Inhoud | 40 Gram | |
Land van herkomst | Ierland | |
Ingrediënten | Biologische Irish Seaweed Kombu Kelp/Laminaria Digitata | |
Allergenen informatie | Dit product is 100% natuurlijk en kan wat gruis of schelpen bevatten. Indien gevonden in de verpakking, verwijder en was het zeewier voor consumptie. Aan dit product word geen zout toegevoegd. Het zoutgehalte is komt van natuurlijk voorkomende sodium. | |
Toepassing | Om te rehydrateren: laat maximaal 10 minuten in koud water weken. Gebruik het weekwater om gerechten op smaak te brengen. Gezouten: zout grondig afwassen voor gebruik. Fris: Spoel voorzichtig af voor gebruik. KOOK INSTRUCTIES: Kan droog worden gebruikt (voorzichtig afnemen voor gebruik), vers (of gerehydrateerd) of gekookt en laten sudderen gedurende maximaal 40 minuten. Pickling: Door tijdens het beitsen verse of gedroogde kombu aan groenten toe te voegen, krijgt het gerecht een aangename diepte en smaak. Ingelegde kombu kan worden gebruikt in tartaarsaus. Koken/stomen: Serveer als bijgroente, voeg toe aan stoofschotels, soepen. Past goed bij azijn, gedroogde champignons en rijst. Of crunch de bladeren en sprinkle ze over gebakken aardappels, pizza's, pasta's en salades. | |
Extra Informatie | false | |
Waarschuwingen | false | |
Bewaaradvies | Koel en droog bewaren. | |
Portie | Portie per Verpakking | - | |
Voedingswaarde | Hoeveelheid per Portie | Hoeveelheid per 100g |
Energie | ~ | 734kJ (178 kcal) |
Vetten | ~ | 1 gr |
waarvan verzadigd vet | ~ | 0.24 gr |
Koolhydraten | ~ | 54.7 gr |
waarvan suikers | ~ | 0.1 gr |
Eiwitten | ~ | 7.42 gr |
Vezels | ~ | ~ |
Zout | ~ | 4.6 gr |