Original Superfoods Biologische Mungbonen 400 Gram

Op voorraad
€ 2,95
U ontvangt 2.95 punten. 2.95 punten = € 0,09
  • Gratis verzending vanaf €45 (NL, BE)
  • Morgen in huis (bestel voor 23:00)*
  • Afhalen op PostNL locatie (NL, BE)
  • Klantenservice +31 (0)206701705
  • Betaalgemak Bestel nu, betaal achteraf (NL)
  • Klanten geven Unlimited Health een 9,2/10
  • Profiteer van korting met spaarpunten

Mungbonen biologisch & rauw 400 gram.

De mungboon, latijnse naam Vigna radiata, is een opgaande of windende, bossige, kruidachtige, eenjarige plant met 15-90 cm lange stengels. De stengels en de bladeren zijn bezet met lange, afstaande, ruwe haren. De steunbladeren zijn eivormig en kort en breed toegespitst. De bladeren zijn afwisselend geplaatst, tot 7 cm lang gesteeld en geveerd in drie deelblaadjes. De deelblaadjes zijn kortgesteeld, eivormig, lopen uit in een korte punt en zijn 5-10 cm lang en 4–7 cm lang. Ook in de bladoksels van de deelblaadjes bevinden zich weer steunblaadjes, deze zijn klein en smal-lancetvormig tot priemvormig.

De bloemen groeien in compacte, bladokselstandige of eindstandige trossen. De bloemkroon is groenig-geel of rose en circa 1,3 cm lang. De vruchten horizontaal staande of hangende groene, grijze of bruine, iets afgeplatte, 4-10 x 0,4-0,7 cm grote peulen die bezet zijn met afstaande, rossige, ruwe haren. De peulen bevatten zes tot vijftien olijfgroene, soms gele of bijna zwarte, afgeronde of onregelmatig tonvomige, tot 5 mm grote zaden met een witte, ovale of streepvormige navel met een smalle, zwarte rand.

De jonge peulen en zaden worden gekookt als groente of verwerkt in soepen. De mungboon wordt vaak geprefereerd boven andere boonsoorten, omdat hij lichter verteerbaar is en minder winderigheid veroorzaakt. In India maalt men gedroogde zaden tot meel, waarvan gekruid platbrood wordt gebakken. Ook wordt er in India het traditionele gerecht "dahl" van gemaakt, een soort kruidige bonenbrij. In Indonesië eet men de "katjang idjo"(groene boon) als een soort pap met kokosmelk en palmsuiker. Met name in de Chinese keuken worden de kiemen, bekend als taugé, gebruikt als groente en verwerkt in salades, vergelijkbaar met alfalfa. Taugé wordt geproduceerd door de zaden in water te weken en in het donker te laten ontkiemen. Het smaakt kruidig-nootachtig en bevat veel vitamine C.

De plant wordt ook als veevoer of groenbemester gebruikt.

Original Superfoods Biologische Mungbonen 400 Gram
Inhoud400 Gram
Land van herkomstNon-EU
IngrediëntenBiologische Mungbonen
Allergenen informatiefalse
ToepassingMungbonen kunnen gekookt worden als rijst, maar kunnen ook geroosterd of ontkiemt worden.
Extra Informatie-
Waarschuwingen-
BewaaradviesKoel en droog bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.
Portie | Portie per Verpakking20 Gram - 20
VoedingswaardeHoeveelheid per PortieHoeveelheid per 100g
Energie290 kJ (69 kcal)1453 kJ (347 kcal)
Vetten0.23 gr1.15 gr
waarvan verzadigd vet0.07 gr0.35 gr
Koolhydraten9.3 gr46.3 gr
waarvan suikers1.3 gr6.6 gr
Eiwitten4.8 gr23.8 gr
Vezels3.3 gr16.3 gr
Zout0 gr0 gr