Veiligheidswaarschuwing van Original Superfoods Biologische Ashwagandha Poeder 50/150 gram

Beste klant,

In Ashwagandha poeder van het merk Original Superfoods met THT 25-06-2022 is een verhoogd gehalte aan ethyleenoxide aangetroffen.

In India wordt ethyleenoxide gebruikt als desinfectiemiddel tegen bacteriën en schimmels. In de Europese Unie is deze stof niet toegestaan in voedsel.

In Europa gelden strenge regels voor ethyleenoxide. Ook als een product meer bevat dan is toegestaan, gaat het nog steeds om kleine hoeveelheden.

Consumptie van een product waar meer ethyleenoxide in zit dan is toegestaan, levert niet meteen gezondheidsrisico’s op. Als u vaak en langdurig grote hoeveelheden van deze stof binnenkrijgt, is dit mogelijk wel schadelijk voor de gezondheid. Vaak en langdurig betekent dat u het meerdere jaren vrijwel dagelijks hebt binnengekregen.

Het gaat om de volgende product(en) die in de periode mei-september 2021 aan u zijn geleverd:

* Original Superfoods Biologische Ashwagandha Poeder 50 gram, THT 25-06-2022

* Original Superfoods Biologische Ashwagandha Poeder 150 gram, THT 25-06-2022

Als u dit product nog op voorraad heeft verzoeken wij u dit niet te nuttigen maar weg te gooien.

Wij horen graag de aantallen die u nog heeft, dan zullen wij die crediteren en vergoeden.

Het betreft alleen deze THT. Alle andere THT's van Original Superfoods Biologische Ashwagandha Poeder zijn getest op ethyleenoxide en in orde.

Op basis van onze HACCP gevarenanalyse worden producten bij ons steeksproefsgewijs getest. Vanwege het hoge risico wordt ashwaganda poeder (en andere producten met een verhoogd risico op contaminatie met etyleenoxide) vanaf nu bij elke levering vooraf geanalyseerd op ethyleenoxide.

Onze excuses voor het ongemak!