We krijgen veel vragen over onze Irish Moss producte. Irish Moss (ook seamoss genoemd) zijn zeeplanten die ook bekend staan als algen of zeewieren. Er zijn meer dan 20.000 soorten zeewier en ongeveer 10 verschillende soorten die worden aangeduid als Irish Moss. Irish Moss wordt vaak gevonden in dikke tapijten op rotsachtige oevers en is een verzamelnaam voor carrogeen zeewieren.
Original Superfoods Sea Moss 200 Gram
Natuurlijk gegroeid en wild crafted Sea Moss (Kappaphycus alvarezii) gegroeid in het oostelijke deel van de Indische Oceaan .
Sea Moss is neutraal van smaak en kleur en is een multifunctioneel verdikkingsmiddel, een bindmiddel in smoothies, soepen, taarten, ijs, enz. Sea moss bevat 75% van alle aminozuren die je nodig hebt en is een bron van selenium, koper, jodium, zink, molybdenum. Nutrient rijk, laag in koolhydraten en vetten en licht verteerbaar is het een aanvulling voor bijna elk dieet.
Original Superfoods Sea Moss 200 Gram
Natuurlijk gegroeid en wild crafted Sea Moss (Kappaphycus alvarezii) gegroeid in het oostelijke deel van de Indische Oceaan .
Sea Moss is neutraal van smaak en kleur en is een multifunctioneel verdikkingsmiddel, een bindmiddel in smoothies, soepen, taarten, ijs, enz. Sea moss bevat 75% van alle aminozuren die je nodig hebt en is een bron van selenium, koper, jodium, zink, molybdenum. Nutrient rijk, laag in koolhydraten en vetten en licht verteerbaar is het een aanvulling voor bijna elk dieet.
Natuurlijk gegroeid
Deze Sea Moss groeit in zijn natuurlijke omgeving, de oceaan.
Het is wild-crafted en wordt met de hand geoogst en daarna in de zon gedroogd. Er wordt geen gebruik gemaakt van machines, bassins, pools en/of massaproductie.
Doordat Sea Moss een natuurlijk product is is de kwaliteit afhankelijk van veel factoren zoals weersomstandigheden, jaargetijde, golfslag en handwerkzaamheden.
Het eindproduct kan in kleur, grootte, vochtigheid en bindingscapaciteit variëren.
Kwaliteit
De natuurlijke kleur van Sea Moss is donkerrood. Tijdens het droogproces wordt de kleur lichter, waarbij sommige plekjes sneller kunnen bleken dan andere. Dit kan donkere plekjes geven in het eindproduct. Het uiteindelijke resultaat verschilt per partij.
Sea Moss heeft van nature een heel hoog zoutgehalte. Tijdens het droogproces komen er natuurlijke zouten uit het Sea Moss. Dit zout is zichtbaar als een witte zoutkristallen laag op het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.Het zout verdwijnt bij afspoelen. De hoeveelheid zoutkristallen op het Sea Moss verschilt per batch.
Sea Moss gedijt het beste in de oceaan met veel stroming en de juiste temperatuur. Het wordt daardoor steviger en produceert meer carrageen. Dit is een natuurlijk en gezond carrageen. Als het product rijk aan carrageen is kan het in sommige gevallen een langere weektijd nodig hebben dan aangegeven.
Sea Moss bereiden
Sea Moss kan, afhankelijk van waar je het voor wil gebruiken, 3 tot 5,5 keer zijn eigen volume aan water opnemen tijdens het weken.
De weektijd is in een Nederlands klimaat minstens 17 uur.
Wanneer je het water verwarmt tot lichaamstemperatuur (37graden) is het in 2,5 uur klaar.
Verwarm het water niet boven de 40 - 42 graden anders ontbindt het zeewier en gaat er veel van de verdikkingskracht verloren.
Vervolgens kan het in de blender door zijn hoge bindcapaciteit nog een veelvoud aan water opnemen. Daarom is het zeer geschikt voor een dikke paste zoals in taarten, ijs en pudding. Door aan de paste meer water toe te voegen kan je ook een dunnere substantie maken, geschikt voor smoothies, soepen en sauzen. Sea moss vereist een goede krachtige blender waardoor de substantie stevig, glad en egaal wordt. Met een minder goede blender in huis kan je wat meer water toevoegen, een minder egale substantie maken of het als whole food gebruiken in je eten.
Een geweldig truc is om aan het einde van je week tijd citroensap toe te voegen, daardoor krijgt het een heerlijke frisse smaak en geur.
| Original Superfoods Sea Moss 200 Gram | ||
|---|---|---|
| Inhoud | 200 Gram | |
| Land van herkomst | Indische Oceaan (Oostelijke deel) | |
| Ingrediënten | Sea Moss ( Kappaphycus Alvarezii ) | |
| Allergenen informatie | - | |
| Toepassing | Sea Moss is een ideaal bindmiddel voor soepen, smoothies, shakes, lassies. Het kan ook gebruikt worden als geleermiddel in rauwe taarten en gebak of kan toegevoegd worden aan salades. Spoel de Sea Moss goed af met water en laat het ongeveer 4-24 uur weken in lauw warm water (niet warmer dan 40 graden Celsius). Vervolgens kunt u er een gel/geleermiddel van maken door het met water in de blender te doen zodat er een smeuige gel ontstaat, laat dit nog 1 uur rusten. | |
| Extra Informatie | - | |
| Waarschuwingen | - | |
| Bewaaradvies | Koel en droog bewaren. | |
| Portie | Portie per Verpakking | - | |
| Voedingswaarde | Hoeveelheid per Portie | Hoeveelheid per 100g |
| Energie | 209 kJ (50 kcal) | 418 kJ (100 kcal) |
| Vetten | 0 gr | 0 gr |
| waarvan verzadigd vet | 0 gr | 0 gr |
| Koolhydraten | 3 gr | 6 gr |
| waarvan suikers | 0 gr | 0 gr |
| Eiwitten | 2 gr | 4 gr |
| Vezels | 1 gr | 2 gr |
| Zout | 3 gr | 6 gr |


























