
Spinazietaart
Spinazie zit vol met de antioxidanten luteïne en zeaxanthine die goed zijn voor je hart en ogen. Luteïne gaat ook het verouderingsproces tegen. Ook zit spinazie boordevol omega-3 vetten en foliumzuur. Kortom spinazie is goed voor het hele lichaam! Maak deze heerlijke gezonde taart nu snel en eenvoudig zelf.
Ingrediënten
Bodem
- 2 cup geweekte noten naar keuze (zoals cashew, amandelen of paranoten)
- 1 eetlepel Nama Shoyu
- 1 eetlepel witte miso
- 1/2 cup zongedroogde tomaten
- Zo nodig enkele eetlepels water toevoegen
Vulling
- 500 gr. spinazie
- 1 theelepel Himalayazout (of Keltisch zeezout)
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel olijfolie
- Sap van 1 limoen of citroen
- 1/2 kop fijngesneden zongedroogde tomaten
- 1 cup rawmezan (pijnboompitten-edelgistvlokken-snufje zeezout)
Bereiding
- Blend alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een glad, stevig deeg. Druk het deeg uit in een springvorm met losse bodem.
- Was de spinazie en droog deze goed af, eventueel een sla droger gebruiken. Kneed de spinazie met het zout en limoensap totdat de spinazie redelijk is geslonken.
- Pulse-blend de geslonken spinazie samen met de overige ingrediënten tot een smeuïge vulling.
- Bedek de taartbodem met de vulling en strooi er wat rawmezan over.
- Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.