
Bloemkool bezit vele mineralen die nodig zijn voor de gezondheid van je lichaam. Het zit boordevol vitaminen, waaronder vitamine B1, B2, B6, B11 en B12, en ook vitamine C. Verder bevat bloemkool geen vet en maar 22 calorieën per 100 gram. Dus lekker én gezond!
Ingrediënten:
1 middelgrote bloemkool
Saus:
- 1 cup cashewnoten
- 1 cup macadamianoten
- 1 cup edelgistvlokken
- 1 cup pijnboompitten
- 1 flinke eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel garam masala
- 1 eetlepel fijngemalen komijnpoeder
- 1 theelepel Himalayazout (of Keltisch zeezout )
- 1/2 cup water
- 1/4 cup ongemalen mosterdzaad
- 1/2 cup verse fijngesneden koriander
Bereiding:
Was de bloemkool en snijd er grove roosjes van. Pulse-blend de roosjes in een keukenmachine. Maal de bloemkool niet te fijn en niet te grof.
Blend in een keukenmachine alle saus-ingrediënten, behalve de verse koriander en het mosterdzaad tot een gladde saus.
Meng de saus door de bloemkool. Hak de verse koriander fijn en roer hem samen met het gemalen mosterdzaad door de bloemkool.
Zet de schotel eventueel 1 uur in de dehydrator of oven op 40ºC.
Voor het makkelijk berekenen van de eenheid cup, vind je hier een handig hulpmiddel.